0 Läs mer >>
 
Formspråket med tillbakablickar känns igen från 100 åringen.
Dom här berättelserna är mer än bara ett hyllande av vanliga människor - deras storhet ligger även i att de sätter vår historia i sammanhanget av vanliga dödliga.
Ove kan tillsyners vara en bitter gammal man - men det är även en man med för stort hjärta ;)
 
 av 5
//R

En man som heter Ove

0 Läs mer >>
 
Lysande :)
Glöm allt innan X-men first class nu är det nästintll en total reeboot.
Precis som i Days of future past och First class så knyter berättelsen ihop historiska händelser i mänsklighetens historia, till ett nytt sammahang.
 
Filmen innehåller massa nya skådisar i gamla roller och dom gör det på ett nöjaktigt sätt. Det här borgar gott inför framtida filmer. Trodde dock att vi skulle få se Cable, en framtida son till Jean och Scott, ifrån det framtida Age of Apocalypse - detta med tanke på Easter Egg scenen i Deadpool. Och appropå det: Stanna tills eftertexterna.
 
Spoiler varning: Med tanke på efter texterna och Wolverines gästspel i filmen, så lär nästa film bli en Wolverine baserad historia.
 
Framtida filmer lär behandla The Phoenix saga - annars blir jag besviken... förhoppningsvis med Shiaar kopplingen, men det är väl att hoppas för mycket!
 
Bra tempo och den som gillade Quicksilver i förra filmen lär inte bli besviken i denna :)
Masgneto slutar för god och tillika Mystique!
 
Nightcrawler får äntligen det utymme han förtjänar och nu hoppas jag att dom inte släpper honom som efter X2.
Nu får vi hoppas på att Gambit filmen blir av och att Colussus och Kitty Pryde ansluter i nästa film! Med tanke på att Caliban var med i den här filmen så kanske vi får se Morlockerna, Mauraders och Mr.Sinister... nej nu ska jag sätta mig ned och titta på första filmerna :)
 
 av 5
 
//R

X-Men - Apocalypse

0 Läs mer >>
 
Mean Girls möter Bourne filmerna och med massa bra skådisar... kul att se Sophie Turner lite mer aktiv och mindre passiv, som i Games of Thrones - Bådar gott inför X-Men filmen :)
 
  av 5

Barely Lethal

0 Läs mer >>
 
 Normalt sett en filmtyp som brukar passa mig. Den här känns dock ganska blasse.
Se hellre Surrogates eller Gamer!
 av 5

Vice

0 Läs mer >>
 
En film om de tyska uppgörelsen med det nazistiska arvet. Uppgörelsen och processerna mot de nazister som var befäl och fångvaktare vid Auschwitz.
 
 av 5

En labyrint av lögner

0 Läs mer >>
 
Nja... visst högoktanig action när hjältar ställs mot hjältar - men eftersom jag både spelat spelet och läst serierna så håller skurken bakom allt inte måttet... Filmen i sin helhet blir en tranportsträcka för att introducera Spindelmannen och lösa upp Avengers i dess nuvarande form! Förväntade mig mer och får det antagligen i Infinity Wars!
 
Nya X-Men är på g och jag räknar ned dagarna :)
 
 av 5

Captain America - Civ...

0 Läs mer >>
 
Bra thriller/crime. En föregångare till Basic Instinct.
Inga mobiler, personsökare och internet hade fortfarande inte slagit igenom... Kontaktannonser i papperstidningen,,, ja - så gick det till förr!
 
 av 5

Sea of Love

0 Läs mer >>
 En mycket svår film som tål att ses flera gånger.
Flera karaktärer som länkas genom den mänskliga historien, nutiden och framtiden. Ena stunden gestaltar skådespelaren sin tids skurk, för att sedan vara en hjälte i en avlägsen framtid.
 
Filmen försöker greppa vad som är det gemensamma mänskliga. Trots svek, folkmord och lögner finns det exempel på affektion, hjältedåd och självuppoffringar.
 
En film väl värd att se - men se den minst två gånger för att du verkligen ska uppskatta alla dessa hopp fram och tillbaka i tiden!!!
 
 
 av 5

Cloud Atlas