0 Läs mer >>
                               DVD Film: Zorro - Den maskerade hämnaren

Slö tittade och somnade lite titt som tätt till tv4film visning av Zorro... habil och enkel underhållning.
Fick mig att minnas den gamla Disneyserien som man såg för ex antal år sedan.... *hehe* kolla klippet nedan... Skådespelarinsaten är t.o.m. bättre i "det stora tågrånet" från början av 1900-talet!Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm

Zorro

0 Läs mer >>
                   DVD Film: Kenny Begins

Wooli Booli på er kära filmlovers.

Ja vad säger man om den här tramsiga rullen... den är härlig och attans rolig. Intertext till Spindelmannen ohc Batman... Lite Transformers oxå!

Härliga superskurkar i "Earth, Wind and Fire!

Super coolt!


Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk

//R

Kenny Begins

0 Läs mer >>
                                              DVD Film: Triumfens ögonblick
Inför OS i Paris 1924 tränar en rad brittiska atleter för att nå sin topp till finalen. Olika viljor, olika bakgrunder och olika ställning i samhället. Deras omgivning ser med dom med förhoppning om vad deras insats betyder för landet... Samtidigt ifrågasätts vissa av dom utifrån deras motiv, övertygleser eller träningsupplägg.

Det är inte helt lätt att närma sig en sådan här film, som ligger i ett hålrum mellan att vara en ganska gammal klassisk film, men ändå ligga i den egna tidseran... 1981 gjordes filmen och priser har den fått så det räcker och blir över... vad har den att säga oss 2010?  - Mitt svar ligger närmast mot historikerns, snarare än filmkritikern(som inte tyckte den sa så mycket), att den bär med sig en syn på tiden som var efter kriget. Med synen på arisotkrati, som börjar rämna och ett samhälle som står inför förändringar!

Filmen är svårtillgänglig i dagens filmvärld...  Konflikterna i dramaturgin är för ytliga och gentlemannamässiga för att tilltala mitt, kanske avtrubbade, filmiska sinne...

Fotot är naturligtvis magnifikt och magiskt.. likaså musiken!


Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhet - Har vi blivit avtrubbade med våra samtida filmproduktioner? Allt ska vara snabbt, enkelt och övertydligt i handlingen... Kanske behövs det mer episka berättelser utan inblandning av action a´la Gladiator!?

Peace out!
//R

Chariots of fire - Tr...

0 Läs mer >>
                            DVD Film: Äntligen midsommar!
Ett gäng kompisar ska träffas och fira midsommar tillsammans på en ö utanför Trosa. De flesta är i parrelationer, någon har lämnat sitt förhållande och är bara halvt med i gänget... Någon planerar något, och andra jobbar på att skaffra barn... MÅnga små oros härdar och mycket som pyr under ytan.

Man har klämt in Luke Perry och fått med Olle Sarri... vilket är filmens höjdpunkter... Olles karaktär lyckas trassla in sig i en stol (ej ihopfällbar) och går in i en flaggstång... roliga än så blir det inte! (ej positivt menat!)

I det stora hela känns filmen, som om man försökt skapa en sommarmotsvarighet till "Tomten är far till alla barn"... Ett riktigt stolpskott till film!


Poäng efter allmän bedömning.
(klicka på den här figuren!)

Äntligen midsommar!

0 Läs mer >>
                                        DVD Film: 2012

Världen är på väg och gå under och världens länder förbereder sig inför detta faktum...

Independence day känsla... I arken får man Titanic - men framförallt Poseidon vibbar.... Symboliken när taket spricker i Sixtinska kapellet... precis mellan Guds och Adams finger, är coolt!

Se filmen... men förvänta dig inte mycket från skådespeleriet... Lite Armageddon känsla, stort som fan... men knackar man i plåten så ekar det inuti


Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. - Filmen är helt o.k. Men den är lite platt i skådespeleriet!
Poäng efter nivå av söndagsfilm - Mycket tung film... inte bara längdmässigt.
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk Mycket pengar har plöjts ner i effekter... Men gömmer man sig inte lite bakom de storslagna scenerierna?
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet - Naturligtvis.. vad gör vi och hur agerar vi när skiten träffar fläkten. Hur mycket ego blir vi och hur mycket bryr vi oss om våra äldre och skadade!

2012

0 Läs mer >>
                                     DVD Film: Law Abiding Citizen

En far får se sin dotter och sin fru mördas. I det rättsliga efterspelet får han se åklagaren förhandla, så att den värsta av förövarna slipper undan mot att han pekar ut sin kumpan som mördare!

10 år senare är det payback!

Bra thriller som för tankarna till Seven!! Ascool och grym!!! Men slutet är lite för snusförnuftigt och amerikanskt för min smak!!!

En sak som jag inte fattar dock - Hur sjutton kunde dom undvika att köra den här på bio????Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet

//R

Law abiding citizen