0 Läs mer >>
 
En sågad rulle som inte är fullt så dålig som kritikerna hävdar. Svagheterna i filmen är att fokus hamnar på den fiktiva världen och kampen mellan det goda och det onda, som hamnar i fokus både i början och i slutet. Hade regisören valt att lägga fokus på protagonistens underläge i början och den utveckling och de prövningar han behöver gå igenom för att vinna i slutet - så hade vi haft en film i klass med Willow eller Krull
 
Filmen är effektfull och har sina stunder... vem kan totalt dissa en film med Jeff Bridges - nä det håller ju inte! Godkänt men ingen cigarr!
 
 av 5

Seventh son

0 Läs mer >>
 
Rhys Ifans gör mig sällan besviken - inte här heller
Bob oskins repriserar rollen som Smee.
Det här är berättelsen om hur Peter blev Pan och hur Hook kom att bli sjörövarkapten i Neverland.
 
En helt ok film helt enkelt!
 
 
 av 5

Finding Neverland

0 Läs mer >>
 
En logisk följd av Asimovs I,Robot!
Lysande
 
 
 av 5

Chappie

0 Läs mer >>
 
Som någon skrev: För att ni skapade Matrix så förlåter man det mesta. Bäst hittills är V for Vendetta.. men det här var fart utan innehåll... Nej för dåligt introducerat alternativ värld med för mycket action som gör tittaren trött!
 
Bättre kan ni!
 
 
 av 5

Jupiter Ascending

0 Läs mer >>
 
 
Carpenter, Kung-Fu och Magi... och just ja Kurt Russell!
Världsklass!!! :)
 
 
 
 av 5

Big Trouble in little...

0 Läs mer >>
 
En film som säger lika mycket om den finska sauna själen, som den säger vad det innebär att vara man och hur man som man ska förhålla sig till sina känslor. I Saunas ångor släpper de nakna männen sina fasader och blottar sin inre hjärtesorg!
 
Detta, det glömda, spåret i jämställdhetsdebatten... det hoppar upp och slår oss med en död fisk i ansiktet.
Mången människa kommer säkert inte hålla med mig - Några som läser detta kommer kanske till och med tycka illa om mig för att jag säger detta: Vi kommer inte ha ett jämställt samhälle innan vi pratar om den begränsning som normerna sätter kring manlighet och känslor. Vi kommer inte nå jämställdhet förrän vi diskuterat rätten till pappa rollen och barnens rätt till sina fäder, inför lagen! Och anledningen till att vi inte kommer att vara ett jämställt samhälle innan dessa frågor är lösta är att när vi väl tar tag i detta så kommer alla andra frågor, i jämställdhetens namn, vara lösta!
 
Viktig film film som jag är man nog att säga: Den fick mig att fälla många tårar i biomörkret, likväl som den fick mig att skratta flera gånger...
 
Finland är heltklart världsmästare i Bastu/Sauna... dom vinner även tävlingen mest kufiska byggnad/sätt att bygga en bastu i!
 
 
 av 5

Den nakna mannen

0 Läs mer >>
 
Mycket vackert filmad och visst känns det lite Bogart över det hela.
Känns bakgrunds musiken igen så kolla Star Gate serien SG1
 
 
 av 5

Sky Captain and the w...

0 Läs mer >>
 
Det går inte att komma ifrån charmen med alla supersnabba dogfightscener med x-wingar, Tiefighters och Millenium Falcon m.m. Det finns ett djup i den avhoppade Stormtrooper karaktären "FInn", Rey är komplex och även de onda karaktärerna har en sån där härlig mystik bakom sig. Det absolut bästa med den här filmen är att man får en djupare inblick i Han-Solos roll som smugglare.
 
Filmen håller samma klass som "A new hope"(det vill säga den film som gjordes först, för den oinsatte) - Men samtidigt är det inte lite väl mycket same-same but different:
* Börjar på en sandplanet - men inte samma.
* Ett övergivet föräldralöst barn/tonåring - men är en tjej den här gången.
* Träffar på en robot - istället för två.
* Flyr planeten då Stormtroopers letar efter roboten, som måste till rebellerna
* Flyr planeten med hjälp av Millenium Falcon.
och så fortsätter det.... men det är ok. Det som känns skumt med filmen, och som potentiellt gör det hela dåligt beroende på 8:an, är att det är inte så många trådar framåt som måste lösas. De olösta trådarna ligger snarast bakåt:
* Vem är Max von Sydows karaktär - hur känner han Luke.
* Är Rey dotter till Luke - med tanke på att Anakins ljussabel kallar på henne.... vilket är lite skumt med tanke på att Luke tappade denna ljussabel när Darth Vader kapade hans hand vid molnstaden.
* Ingen av de onda har ett Darth namn ännu.... till och med Palpatine hade det!
* Varför har den namnlöse Sith ledaren tydliga märken av ett lasersvärd tvärs över huvudet?
m.m. Som sagt.... trådar som ligger innan den här berättelsen!!
 
 
 av 5
 
Peace out!

Star Wars: The Force ...

0 Läs mer >>
 
"Great Scott!"
Oj oj oj...  Inception upphöjt i 3. Den slår det mesta i sci-fi genrens tidsresande problem - snacka om paradox!
Tänker inte sabba den för dig, så jag säger inget mer än: Det här var verkligen min kopp te!!!! :)
 
 
 av 5

Predestination

0 Läs mer >>
Var på Heron och kollade nya star wars rullen(recension kommer senare!) med min bror... En femstjärnig comeback för denna fantastiska bionyhet!!!!!!!
Ny förpackning tappar nostalgivärdet, men mängden karameller i asken gillas starkt!!!!!!
 av 5

Bästa flmåterkomsten!...

0 Läs mer >>
 
Klassisk superhjältehistoria i all sin enkelhet.
En av de första filmer som jag hyrde alldeles själv. Femton var man då och jag minns att jag åkte moppe ut till Ärja och valde denna! Nostalgi på flera sätt :)
 
 
 av 5

Rocketeer

0 Läs mer >>
 
Ja vad ska man säga om filmen. Har sett den och den väcker helt klart känslor. Främst av avsmak och avsky för karaktären Grey som verkar  sakna empatiska drag. Han övertygar sig själv om sin oälskvärdhet att han utsätter alla som vill bevisa motsatsen med sadism.
 
Nej det här var inte min kopp te direkt!
 
 
 av 5

50 shades of grey