0 Läs mer >>
                                               Scream 4 omslag

Wes Craven borde ha fåttt nog av det här. Och filmen är väl helt o.k. i sig... slutet blir en smula oväntat, men på något sätt känns det som om filmen är en deckarfilm - vilket kanske inte lockar alla... inga överraskningar.... däremot ett gäng härlig onliners som "Fuck Bruce Willis"
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5

//R

Scream 4

0 Läs mer >>
                                 Bilar 2 omslag

Uppföljare är av hävd något som brukar vara rätt usla... speciellt sådana som inte är planerade.
Den här uppföljaren lyckas dock att bryta mönstret.. och varför då, undrar ni säkert: Jo den tar inte bara automatiskt vid, vid den tidigare filmen. Dessutom, precis som med Emperiet slår tillbaka och Hemligheternas kammare, så låter den här filmen ett antal sidokaraktärer utvecklas och ha större utrymme kring handlingens huvudproblem! I det här fallet är det Bärgarn som utvecklas!

Mycket bra film. Även om det inte riktigt slår ettan!Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5

//R

Bilar 2

0 Läs mer >>
                               Thor omslag

En av marvels mer klassiska hjältar.

Cameoroll av Stan Lee, som chafför!Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. //R

Thor

0 Läs mer >>
                                      Skyline omslag
Tillbaka på allvar(?) med bloggandet.. kanske.. vi får se.

Den här filmen ställer mig jag mig lite splittrad till. Dels så förenar det till viss del sci-fi mot det som den traditionellt alltid gjort d.v.s. skäck. Men samtidigt så är det utomjordiska hotet alltför ansiktslöst, maskinellt och ogenomtänkt för att gripa en tillräckligt.... man lever sig liksom alldrig in riktigt i huvudkaraktärernas situation ordentligt.... ingen riktig puls i det hela.... filmen börjar med angreppet mot Los Angeles, för att sedan göra ett tillbaka hopp 15 timmar innan... då bör ju det vesentligta ochsjälva huvudproblematiken presenteras - om det ska gå efter konstens regler - Men nej... rejält miss på det!

Den stora behållningen är dock flirten mot sci-fi som Clarkes "Childhoods end", V och även mot den lysande rullen Cloverfield som kom för ett par år sedan... Men filmen lyfter inte ordenligt och valet av skådisar och slutet talar sitt tydliga språk: Det här är ytterligare en film som gjordes som en pilot för en serie!

Nja.. vissa effekter är najs... i det stora hela ganska slätstruken story och usel...
Betyg: Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5.

//R

Skyline