0 Läs mer >>
                              DVD Film: Horsemen of the Apocalypse

Detektiven och mordutredaren Breslin får ett makabert fall. Mitt ute på en is står ett uppläggningsfat med tänder... detta är uppstarten på seriemördande från ett gäng som tydligt har hämtat inspiration från Bibeln! Morden  är riktade mot vanliga människor... vanliga "svenssons"... ändå verkar det vara något vedergällande över själva morden, som om dom var syndare eller något liknande!

Den som kan sin filmteori börjar ganska tidigt att förstå vem som ligger bakom/är hjärnan bakom det hela! (Personen ifråga och dennes motiv måste ju planteras, så att det blir logiskt... öven om det hela är lite "av-slöjande" i slutänden!)

Spännande foto... och självklart ska Åkerlund kör extrema närbilder på krokar som sitter i människokroppar! :)Poäng för Breslin´s partners namn: Stingray! Vilket jag tycker är supercoolt!!!!!!!!


Mycket sevärd rulle!!!!


Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet Det brukar filosofiskt diskuteras att vem som helst kan skaffa barn och att det finns ett moraliskt problem kring detta... då alla kanske inte är lämpade att uppfostra ett barn!

Horsemen of the Apoca...

0 Läs mer >>
                              DVD Film: The Alphabet Killer

Medioker  och tramsigt försök till en thriller... Eliza Dushku från Tru Callin och Buffy serierna gjorde mig intresserad... Men den här filmen är lika dålig som Zodiac!

Poäng efter allmän bedömning.

Få tillfällen önskar man att man kunde spola tillbaka tiden.... som tur var är ju filmen kortare än 1½ timme!

Dåligt planterat med huvudkaraktärens förmåga att se spöken!
//R

The Alphabet Killer

0 Läs mer >>


Otroligt på!
Långt klipp, men det tar upp det "nya medias" kraft och möjligheter... och hur det förändrar vårt sätt att leva och se oss själva!

Om socialt nätverkand...

0 Läs mer >>

                 Utsidan av Karlstad universitets huvudbyggnadKulturministern invigningstalar

Som jag tidigare sagt så funderade jag under flertalet tillfällen under World Summit veckan, över var Jan Björklund var! Han borde ha varit med på denna världskongress av flera anledningar

* Det fanns föreläsningar om hur lärande i olika länder ser ut, och hur vissa länder samverkar (t.ex. genom Signis )

* Debatter och föreom vad barn och ungdomar lär sig på sin fritid och genom media, utan för skolan. Både negativa och positiva. Hur vi i skolan kan använda och vad vi måste jobba med... men även om vad lagstiftning och en självsanering inom mediamarknaden måste till!
           
             Exempel på mediafenomen som behöver diskuteras och kritiskt granskas i skolan.
 
* Björklund skulle behöva klargöra regeringens syn på media i relation till utbildning. En svenskföreläsare hävdade att Björklund uttryckt att "vi provat det här med IT i Sverige och det funkade inte". Vilket jag tycker är en strutsattityd till det hela. Men vad jag hört skulle det "vidgade textbegreppet" i svensk ämnet försvinna ifrån kursplanen, samtidigt som jag vet att samhällskunskapen kommer att slaktas för mer än 50 % av alla gymnasieelever. Därmed kommer större delen av den analytiska delen i svensk mediautbildningen försvinna. Visserligen kommer historiaundervisningen, med betoningar på källkritik, att utökas så att alla gymnasister läser ämnet - men detta är helt fel väg att gå! Det här kommer jag gå in djupare på under rubriken "Kunskapssyn och ny lärarroll"!

Sammantaget med sin frånvaro, bortplockandet av mediaprogrammet, slakten av samhällskunskapsämnet och nedmonteringen av "det vidgade textbegreppet" så tycker jag att den svenska regeringens utbildningspolitik ter sig en smula bakåtriktad! Media är framtiden inom kunskap!

Var är Björklund?

0 Läs mer >>
                            DVD Film: This Is It

Såg This is it nyss... här är några av mina favvo låtar från Michael!

//R


This is it

0 Läs mer >>
                        DVD Film: Harold and Kumar

Ta några delar Bill och Teds galna äventyr (med Keanu Reeves); Road Trip; Van Vilder; American Pie; och en rejäl dos av Dude where is my car - så har du innehållet i den här rullen. Ashäftig sändagsrulle, men inget nytt under solen... Kul att dom slängt in andra skådisar i småroller som brukar vara huvudroll i andra stora komedifilmer, så som Ryan Renolds från Van Vilder m.m.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm

Inget krimskrams... bara en helrolig söndagsrulle!!!

Ärtor ut!
//R

Harold & Kumar go to ...

0 Läs mer >>
                           DVD Film: Prince of Persia

Jag minns när jag träffade på det här spelet första gången... jag spelade en atariversion, som antagligen var en kopia - vari man blev direkt inslängd i handlingen... inget knussel; hoppa;springa, vända sig; sträcka; akta sig för lösa golvluckor, som dålde långa spjut; hitta svärd och slå ned skelett etc. Action så det räckte och blev över. Längst ned i det här inlägget så hittad du en film med bilder från det urspungliga spelet (atariversionen!)

Filmen kretsar kring den inadopterade prinsen Dastan. Han hade imponerat på kungen genom att försvara en god vän, mot kungens vakter, och blev därför adopterad. Dastan växer upp med kungens biologiska söner och blir en renomerad kämpe. Han står tydligt på sina undersåtars sida och går i bräschen för att så få som möjligt av de egna soldaterna ska såras eller dö... Samtidigt är han omtyckt av sin far kungen och den äldre brodern. Den yngre är dock tvekande mot Dastan...

Handlingen tar fart när Persien misstänker att ett mindre kungadöme och en helig stad förser Persernaas fiender med vapen... Staden invaderas därför... allt är inte vad det verkar och snart står Dastan anklagand för att ha dödat sin far!

Action i kubik och härliga scenerier. Bra historisk koppling... framförallt med assasinerna (även om de är en smula tillspetsade!).
Kolla f.ö. in en scen där assasinerna jagar efter vår hjälte, över öknen med bergen i bakgrunden... hela scenen känns skulle lätt kunna smälta in i sagan om ringen, då de svartklädda assasinerna på svarta hästar starkt påminner om ringvålnaderna(naz-gulerna)!
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk - Snabbt actiontempo varvat med hel coola totalbilder över snygga scenerier!
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhet

Prince of Persia

0 Läs mer >>
                        DVD Film: Upp

Som barn är Carl Fredriksson en ganska försiktig, men äventyrsdrömmande pojke. Hans stora hjälte är en upptäktsresare, som sägs ha varit i det förlorade landet... Han träffar en flicka som har samma drömmar och som gillar samma äventyrare/upptäktsresare... Efter detta får vi göra en tidsresa (avbruten kronologisk ordning/tidsförkortning!) med några nedslag kring deras liv. Vari dom gifter sig, sätter upp mål kring att själva bli upptäktsresande... kompromisser kring karriär och uppoffringar för att försöka få barn - vilket misslyckas.. för att stanna upp i att Carl blir själv efter att hans loivskamrat har dött!

Som åldring får Carl problem med övriga samhället - i form av en byggfirma som vill riva hans hus, för att bygga höghus, och de sociala myndigheterna som vill trycka in honom på ett ålderhem...´

Rolig och charmig film. Gott om dubbelt tilltal (både barn och vuxna kan få ut något av att titta på den!) I form av formatet och relation mellan vuxna och barn, för barnens del, och i form av vad som får att följa en "hjälte"+hur livet inte alltid blir som vi tänkt oss, för de vuxna... detta mixas med knäppa och roliga saker!

Bör ses


Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet

Upp

0 Läs mer >>
                    

Har precis kommit hem från en arbetsvecka i Karlstad. World Summit on Media for children and youth har satt stark prägel på mig i min syn på media och skola. Dels i hur media fungerar och påverkar vår syn på tillvaron i allt från kommunikationen/interaktionen mellan människor till hur den negativa delen av media, med t.ex. reklam, gör att våra värderingar för saker som egentligen inte är bra för oss kan få fäste!

                     Utsidan av Karlstad universitets huvudbyggnad

Hela arrangemanget, utöver problem med schemat, var väldigt professionellt och bra. Det var många intressanta föreläsare som fick igång tankarna...  Allt från Hans Rosling, Lord Putnam och David Buckingham till bröderna Johan & Fredrik Holmberg (som ligger bakom filmpedagogerna och jobbar med multimediabyrån och film i skolan!) med många flera!                     Kulturministern invigningstalar

Då jag ganska nyligen kommit hem så kommer jag att försöka strukturera mina tankar lite och reflektera lite över vad jag hört. Något som jag ganska omgående (och som jag senare kommer att fördjupa mig kring) är det som jag funderat över hela veckan - Varför i fåglarna väljer regeringen att skicka kulturministern till en sådan här världskongress? Inte för att jag kräver att statsministern skulle ta det - Men den som borde ha varit där, ur ett regeringsperspektiv, var utbildningsministern. Dels hade det sänt rätt signaler utifrån kongressens tema, som inte handlade om kulturella uttrycksformer i media och på nätet, utan mer handlade om hur våra barn kan skyddas och kan lära sig tolka, hantera och värdera information och fenomen inom mediavärlden - Där sitter ju skolan i framsätet (- Men regeringen vill inte styra!?)

Jag hade gärna sätt att Björklund hade varit där av flera andra anledningar. För vad kunskap är och vilken kunskap/färdigheter som kommer vara viktiga i framtiden - det hade han behövt en rejäl duvning och lärt sig något av!

                       

Jag kommer återkomma med inlägg kring World Summit, samlar dom under en egen rubrik oxå inom kort, med rubriker som ; Var är Björklund?; Bromsklossar i svensk skola; Kunskapssyn och lärarrollen; Media mellan hot & Möjlighet. - Det är än så länge bara arbetsnamn... men så att du vet åt vilket håll det lutar ;)

Ha´re bäst
MVH Robban

World Summit on Media...

0 Läs mer >>
                     DVD Film: Metropia

Ett framtida Europa ihoplänkat med tunnelbanenätverken. Du kliver på i Stockholm och kort därefter kliver du av i Paris eller någon annanstans i Europa.

Spännande och annorlunda sci-fi med intertextuella vibbar mot 1984, Aeon Flux och V for Vendetta.

Skum animering... men det funkar!!! :)


Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet - Som hämtat ur Piratpartiets valmanifest om riskerna med övervakningssamhället!

//R

Metropia

0 Läs mer >>
                  DVD Film: The Box

En medelklass familj i USA får en kartong levererad till sin dörr tidigt en morgon. I kartongen finns en låda med en glaskupeförsedd knapp i! En man kommer senare under dagen och erbjuder familjen 1 miljon dollar om dom väljer att trycka på knappen - haken är att någon, för dom okänd person, kommer att dö...

Familjen behöver pengarna... men kan dom leva med vad dom gjort? Vem är det som ligger bakom lådan och vad är dess syfte?? Vem dog och varför?

Intriger, thriller och 70-tal.

Filmens rekvisita och miljöbeskrivningar av 70-talet är grymt bra, med allt från polisonger; psykadeliska tapeter; bilar och ned till detaljer som cornflakes paketetsutformning... Ett tidsdokument likväl som en thriller!!!

Rekommenderas varmt - Men filmen kan vara svår att hänga med i... kommer definitivt att se den igen för att greppa intrigen bättre!!!


Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet - Moraliska och existensiella frågor i kubik!

//R

The Box

0 Läs mer >>
                          DVD Film: P.S. I Love You

I gränslandet mellan överputtinuttigt och äckligt tårdrypande, hamnar detta romantiska drama.
Holly och Gerry har hittat varandra och levt några år tillsammans, de väntar på det stora lyftet ekonomiskt så att de ska kunna skaffa ett större ställe att bo i och skaffa barn.

Dess värre drabbas Gerry av cancer och dör... Holly sluter sig i sig själv och är totalt golvad över att hennes  livs kärlek har rykts från henne... Efter en tid börjar brev m.m. dyka upp, från Gerry, med uppmaningar om vad Holly ska göra... Brev som avslutas med "P.s. I love you"

Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhet - Som det mesta med filmer med det här temat: Säger du till de du älskar "Jag älskar dig!", tillräckligt ofta!(?)

//R

P.S. I love you