0 Läs mer >>
                                  

Det gamla talesättet "tid är pengar", dras till sin spjutspets i denna framtidsvision. I detta framtida samhälle har människans genetiska design ändrats så att alla slutar åldras vid 25 årsålder. Tiden efter deras 25 årsdag är dock utmätt till ett år, om dom inte fyller på sin tid... Allt kostar tid i detta framtida samhälle - det är deras valuta.... samtidigt som tiden rinner genom deras fingrar, från dag till dag!

Människorna i detta framtida samhälle kan inte dö av ålder. Bara i olyckor eller om deras tid rinner ut.... och då dör dom på fläcken, utan pardon eller uppskov. För att aldrig mer kunna återupplivas!

Det jag gillar med den här filmen är detaljerna. Hur tid blivit pengar(eller om det ska sägas tvärtom) påverkar in i minsta detalj. Samhället påminner om dagens, men skillnaden mellan rik och fattig går vid tid. Och en fattigman eller kvinna skyndar/hastar/springer alltíd mellan platser han eller hon ska ta sig! Människornas språkliga referenser och skämt kretsar mycket kring tid, i dialogerna.

Några intressanta aspekter kring filmen:
Spännande intertext till Robin Hood och Bonnie & Clyde!

Cillian Murphy börjar mer och mer bli en favorit skådis!

Genom hela filmen så satt jag och funderade över var jag sett skådisen som spelar karaktären Philliphe Weis.... visade sig att det är Vincent Kartheiser, även känd som Connor i tv-serien Angel! :)


På minus kontot finns:
* Justin Timberlakes oförmåga att gråta på ett trovärdigt sätt.
* Klippningen/övergångar vid några tillfällen.

Bra film - bör ses... Men inte av anledningen av att Justin Timberlake är med! ;)
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.

//R

In Time

0 Läs mer >>
                             48 timmar omslag

Alla är vi barn i början. Frågan är om Eddie Murphy är bättre här i början av sin karriär... än nu, när de sista dödsryckningarna har kickat in ;)
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5

//R

48 timmar

0 Läs mer >>
                                Bad Teacher omslag

Lugn och lätt komedi... Visst är Cameron Diaz najs och spännande att se Justin Timberlake som skådis. Men svårt att hitta om filmen försöker vara en komedi eller ett drama... Den ska ju vara en komedi, men slappstick skämten når aldrig samma nivå som t.ex. i  Den där Mary! Diaz är inte tillräckligt rolig för att vara bärande för en komedi helt enkelt!

Små rolig och enkel är betyget!Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5

//R

Bad Teacher

0 Läs mer >>
http://www.voodoofilm.org/artikel/filmens-struktur.aspx

Länk!

0 Läs mer >>
                                         Kung Fu Panda 2 omslag

En rätt o.k. uppföljare!
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5

//R

Kung Fu Panda 2

0 Läs mer >>
                               Pirates of the Caribbean - I främmande farvattnen omslag


En bra uppföljare ska ha lite kvar från sin(a) föregångare och utveckla det i en någorlunda ny kontext. Det finns dock vissa gränser för detta, enligt min smak!!!

Det främsta jag vill sätta upp som regel är att den första filmens huvudkaraktär inte får vara ensam huvudkaraktär i uppföljaren. I t.ex. Harry Potter och hemligheternas kammare och i Star Wars - imperiet slår tillbaka, så får hjälpkaraktärer och stödkaraktärer ett större utrymme och tillåts att blomma ut... detta gör att nya delkonflikter som utvecklas från den grund som orginalfilmen utgör låter växa ut... i andra Harry Potter filmen får vi en djupare relation till Ron och Hermoine. Likaså i Star Wars uppföljaren, med Leia och Han Solo.

Det är detta som gör att andra Matrix filmen och även de uppföljarna till den här filmens första alster!!!

Den här filmen har dock tappat en sån utveckling... det är enbart Jack Sparrow(there should be a captain in here somewhere!) återfinns, tillsammans med Barbossa och Gibbs... dessa två sidokaraktärer tillåts dock inte blomma ut helt... Gibbs är lika platt som tidigare och om möjligt hittar man en viss utveckling hos Barbossa!


Till filmens fördel är det härliga karaktärgalleriet.... krönt med Blackbeard :)
Till nackdel är den tvist som görs med  sjöjungfruarna... kunde dom inte få varit just bara det...varför göra dom till vampyrer oxå????? Lite tacky tycker jag!!!

Filmen får godkänt och Johnny Depp gör naturligtvis rollen lika bra som alltid!!!

 


Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.

//R

Pirates of the Caribb...