Cape Fear

Den modernare versionen av denna klassiska thriller rulle, tar historien in i en djupare krets av berättande; hot; motiv etc. jämfört med den gamla klassiska!

Redan i början av filmen kommer det tydliga skillnader: Berättelsen är en memoarskrivelse av dottern till Sam Bowden. Detta ger oss dock ett avslöjande att dottern kommer att överleva! Motiven för Max Cady och Cady karaktärens personlighet är tydligare än i den gamla filmen... detta gör filmen något mindre intelligentdå tittaren får det mesta skrivet på näsan... I den gamla filmen så spelas Cady av Robert Mitchum, och då är det mpnga outtalade saker, som tittaren själv får lista ut! - Det är ju naturligtvis en smaksak... men jag föredrar nog den äldre versionen ur denna aspekt. Däremot är ju Robert DeNiros rollprestation starkare som genomond badguy än Mitchum.

Jag uppskattar Mitchums och Gregory Pecks små roller i denna nyare film... Det är ju naturligtvis så att det inte finns någon relevans att göra om samma film helt pch hållet utan förändringar... och det har Scorcese lyckats med! Jag rekommenderar er att se den gamla filmen först!

4 monster

3 kakor

/R

Kommentera här: