Dogma

Filmen Dogma är en kul lek med religioner... och inte minst några superkända skådisar i ungt fodral! Uj... Ben Affleck och framförallt Matt Damon har alltid sett rätt barnsliga ut... men god dammit vad det är babyface över dom i den här. ;)




                                                                       DVD Film: Dogma

Filmen kategoriseras som drama och komedi... och det är kanske en smula seg inledning på en tjugo minuter (se filmen en andra gång, så kommer du ha roligt åt alla detaljer i bakgrunden... hehe!) Kevin Smith har verkligen tänkt till och gör även sin paradroll som Silent Bob (har två repliker: "No ticket" och  "Thanks".
Filmen är en satir främst... och den definition som jag hört t.ex. Leif Furuhammar (guru inom filmvetenskapen i Sverige) nämna är att en satir måste innehålla någon form av mod i görandet av filmen... ämnet måste vara brännande och hett. Leif pratade då om Chaplins film Diktatorn (The Great Dictator ).

Dogma är definitivt en satir, då den driver med Kristendom och främst katoliscismen på ett så brutalt sätt! Gud är en kvinna; Jesus var svart och hade 13 lärljungar... den siste lämnad utanför i bibeln! (Rufus och som spelas av  Chris Rock).

Många slapsticks och punchlines... och jag skriver inte mer då jag inte vill förstöra den! Jag avslutar istället med följande bild:
                                                                


NoneNoneNoneNone
NoneNoneNone

/R

Kommentera här: