L.A Confidential

Hej hej hallå!

L.A. Confidential är en dramafilm med mycket inflikande från andra genrer!

                                       DVD Film: L.A. Konfidentiellt

Det finns ett långsamt tempo och en uppbyggnad som sätter relationer i fokus. Mycket betoning på dialogen mellan karaktärerna. Detta gör naturligtvis att filmen främst är drama. Samtidigt så finns det sekvenser som innehåller Crime/gangster (då brott är i fokus) och action!

Filmens underliggande teman av rasism och samhällsgruppers olika ställning är intressanta. Dessa återspeglas dessutom av de facto att det inte finns några afroamerikanska poliser i polisväsendet, i filmen. Vidare finns det en gradering inom poliskåren där Mordroteln är bäst, därefter Narkotika och sist Sedlighet.

Sex anses vara det lägsta som finns... och det är intressant att karaktären Pierce Pratchett använder sina hallickpengar att investera i samhället... till att bygga vägar etc. Han tvättar sitt anseende.

Hollywood- och den ameriskanska drömmen har en intressant ställning i handlingen. Det är flera tjejer/kvinnor som inte lyckas  bli skådespelare i Hollywood... och hamnar som prostituerade hos Pratchett... under förutsättning att dom opererar sig till att likna berömda skådespelerskor!

Filmen spänner mellan tre karaktärer som i mångt och mycket utvecklas... det är därför svårt att påstå att det bara finns en huvudkaraktär:
 Bud White, som spelas av Russel Crowe, är ansedd att vara muskler. Han gillar inte kvinnomisshandel, och ingripper ofta utan att ha befogenhet till det, han kan därför karaktäriseras som en riddare. Han tror starkt på kåranda och skvallrar aldrig på en kollega.
 Edmund Exley, spelad av Guy Pearce, är ung och ambitiös... karriärslysten. Han tar inte mutor men skvallrar på kollegor som inte följer lagen i sitt yrkesutövande. Han karaktäriseras av sin psykologiska smarthet och beräknande... kan liknas vid en politiker.
Jack Vincenness, spelad av Kevin Spacey, är en egoistisk player som är mutad och kan tänka sig att skvallra om han tjänar på det själv.
Karaktärernas interagerande med varandra skapar en utveckling hos varandra.

Filmen är spännande och invecklande... inget att se på en söndag med andra ord ;)

Citat från filmen: "I wouldn´t trade places with Edmund Exley for all the whiskey in Irland!"

Därmed avslutar jag mitt 100:e inlägg på bloggen och utbrister ett *Jippie*! Det tog mig mindre än fem månader... undrar om jag hunnit skriva 100 till innan årets slut??? (Man lär ju inte sitta inne och uggla under sommarn, i allt för stor utsträckning.... förhoppningsvis!)
NoneNoneNoneNone

Cs
/R

Kommentera här: