Skinwalkers

                              DVD Film: Skinwalkers
Att kategorisera in den här filmen som skräck är snudd på att skjuta sig själv i foten, känner jag... Thriller ja... kanske... det finns en spänning, men det finns inget dolt hot - så det gör att Thriller ligger närmare... Däremot så är det ju inte ett mänskligt "monster" involverat.  Varulvar borde naturligtvis vara förknippat med skräck... men i den här filmen, så ligger fokus på samhällen av varulvar och konflikten mellan de som ätit människa och de som ännu inte gjort det - och därmed inte fallit för "förbannelsens" själberövande/totala hängivelse åt ondska och djuriskhet!

Handlingen kretsar kring myten om att en pojke som fötts som "halvblod", det vill säga att ena föräldern är människa och den andre varulv, som ska genom sin existens kunna häva varulvsförbannelsen!

Filmens handling tar och fördjupar varulvsmyten något, och ger den intressant ursprung. Enligt handlingen, så uppstod varulvar ur gamla indianska riter som slog fel! Istället för att få en vargs styrka så fick människorna, så att säga, hela paketet!

Filmen var inget mästerverk... skådespelar insatsen var väl ok, men inte helt övertygande på vissa ställen... Porträtterandet av Varulvarnas fysiska form är väl den stora svagheten, då den kändes något tveksam!

NoneNone

/R

Kommentera här: