Downloading Nancy

                       DVD Film: Downloading Nancy

Nancy har fått nog av livet och anlitar en okänd person, som hon mött på internet, att avsluta hennes liv. Hon har ett rörigt förflutet med en mamma som inte lagt märke till henne och gett henne uppmärksamhet på ett bra sätt... Nancys morbror våldförde sig även på henne! Nancy växte därför upp med känslomässiga störningar och en skev bild på sig själv.

I vuxen ålder har Nancy gift sig... men förhållandet blir inte det hon hoppats på, så nu vill hon inte lvea längre!

Filmen är inget man vill se för att handlingen skulle lyfta en själv... Filmen ska ses utifrån estetiska aspekter... som fotot eller möjligen utifrån ett samhälleligt problem.

Intressant är också att fundera över vem som är ond i filmen!? Naturligtvis är hennes mamma och morbror ganska tveksamma(även om vi aldrig får se dom, utan endast höra om dom via Nancy!). Nancys man är ganska självupptagen och lämnar henne ensam på en firmafest, för att koncentrera sig på sin mobil... han verkar heller inte vara intresserad av henne rent sexuellt... och han behandlar henne rent förnedrande i en specifik scen. Men hans främsta brott är självupptagenhet. Till sist har vi mannen som mördar Nancy... Han försöker få henne att ändra sig, men avslutar ändå Nancys liv! Mannen har dessutom sina egna ärr och ett brokigt liv bakom sig!

Jag skulle använda filmen för att diskutera dödshjälp!

Johan Renck har gjort en väldigt bra och modig film!!!




//R

Kommentera här: