Alice i Underlandet

                                   DVD Film: Alice i Underlandet
Alice i Underlandet handlar om den lilla flickan Alice som faller ned i ett kaninhål och möter på en massa konstiga figurer. Tim Burtons tolkning av handlingen flyter fram Alice till 19 års åldern och hon faller ned i kaninhålet när hon flyr undan från en friare.

Burton har gjort många bra rullar som jag gillar... här får han dock en plump i protokollet. Visserligen är det schyssta effekter och Johnny Depp gör ju inte bort sig... Börjar dock bli lite trött på att Helena Bonham Carter alltid ska vara med (lite Colin Nutley-Helena Bergström över det hela!) Burton gömmer sig bakom effekterna och vågar inte helt ta steget och utveckla karaktärerna.

Förväntade mig mycket mer!!!

Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. - Jag tycker inte att filmen tillför något till orginalstoryn! Knappt godkänt!
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm - Lätt story, lätt att sätta sig in i och komma igång!
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk - Snygga färger och effekter... men det känner sig som om Burton gömmer sig bakom detta!
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhet - Nja... Grundstoryn har massa psykologiska aspekter att gotta ned sig i, här tappar vi det något!

//R

Kommentera här: