Fantasy från 00-talet

Följande filmer vill jag höja som de främsta från 00-talet,  gällande genren fantasy.
00-talet var årtioendet som fantasy genren hämtade in en hel del av sci-fi genrens försprång i filmvärlden. Som Litterär genre har fantasy varit dominerande, men i filmens värld har sci-fi´n varit outstanding. Med den nya teknik, men även med ihopparande med andra genrer som sci-fi och äventyr, så har dessa filmer fått människor att köa i timmar!

DVD Film: Sagan om ringen - HärskarringenDVD Film: Sagan om de Två Tornen DVD Film: Sagan om Konungens Återkomst
I början av 00-talet så drog snacket igång om filmatiseringen av Tolkiens böcker. Och aldrig har det varit uppbokat så långt i förväg, för att se filmen... det var helt enkelt omöjligt att få biljetter de första månaderna när dessa filmer kom. Turligt nog för mig, så hade min bror bokat! Tack för det Fredrik... en av de saker som jag aldrig kommer glömma, kopplat till dig (U2 och en julklapp ligger naturligtvis högre.. men detta var guld det oxå!)


DVD Film: Harry Potter och de vises sten
Klassiskt äventyr med magi i förgrunden. Böckerna röjde vägen och skapade ett sug efter filmerna!

DVD Film: Constantine
Jaha... vad gölr den här filmen här då, tänker ni... vad då fantasy... Ja... religion och magi i förklaringen till övernaturliga fenomen: Det sitter som en smäck på den här filmen.

00-talet är fullt av superhjältar... Några antihjältar som Hancock finns ju oxå... men Constantine knäcker nog till och med John McClane!

Asbra rolltolkning av Peter Stormare!!!
DVD Film: Pans labyrint
Asbra och icke-Hollywood!!! Många bottnar i filmen!! Me like!

DVD Film: Avatar
Teknik i fokus för genrens utveckling... den här filmen sammanfattar allt.. läs mitt inlägg om filmen, om du tvekar om varför det är en fantasy film!

//R

Kommentera här: