Pirates of the Caribbean (4) - I främmande farvatten

                               Pirates of the Caribbean - I främmande farvattnen omslag


En bra uppföljare ska ha lite kvar från sin(a) föregångare och utveckla det i en någorlunda ny kontext. Det finns dock vissa gränser för detta, enligt min smak!!!

Det främsta jag vill sätta upp som regel är att den första filmens huvudkaraktär inte får vara ensam huvudkaraktär i uppföljaren. I t.ex. Harry Potter och hemligheternas kammare och i Star Wars - imperiet slår tillbaka, så får hjälpkaraktärer och stödkaraktärer ett större utrymme och tillåts att blomma ut... detta gör att nya delkonflikter som utvecklas från den grund som orginalfilmen utgör låter växa ut... i andra Harry Potter filmen får vi en djupare relation till Ron och Hermoine. Likaså i Star Wars uppföljaren, med Leia och Han Solo.

Det är detta som gör att andra Matrix filmen och även de uppföljarna till den här filmens första alster!!!

Den här filmen har dock tappat en sån utveckling... det är enbart Jack Sparrow(there should be a captain in here somewhere!) återfinns, tillsammans med Barbossa och Gibbs... dessa två sidokaraktärer tillåts dock inte blomma ut helt... Gibbs är lika platt som tidigare och om möjligt hittar man en viss utveckling hos Barbossa!


Till filmens fördel är det härliga karaktärgalleriet.... krönt med Blackbeard :)
Till nackdel är den tvist som görs med  sjöjungfruarna... kunde dom inte få varit just bara det...varför göra dom till vampyrer oxå????? Lite tacky tycker jag!!!

Filmen får godkänt och Johnny Depp gör naturligtvis rollen lika bra som alltid!!!

 


Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.

//R

Kommentera här: